Jelzőrendszer

Az SOS központ 2013-ban alapították, mivel nagyon sok egyedül élő embernek van szüksége vészhelyzet esetén azonnali segítségre.

 

A központ elsősorban értesítési központ, melyet országos szinten mára több ezer ügyfél használ. Szolgáltatást ajánljuk elsősorban olyan egyedül élő embereknek, akiknek fontos, hogy vészhelyzet esetén ne maradjanak egyedül, tudjanak azonnali szakszerű segítséget kapni.

 

A diszpécserek munkájukat a sürgősségi betegellátásban és az Országos Mentőszolgálatnál szerzett több éves tapasztalataik alapján végzik. Napi szinten számos esetben segítenek olyan embereknek, akik például:

  • vérnyomás ingadozás miatt vagy cukorbetegség miatt eszméletüket veszítik.
  • Korlátozottan, nehézkesen tudnak közlekedni.
  • Stroke miatt elvesztik eszméletüket.
  • Nem találják a célt, ahova elindultak, elveszítik tájékozódási képességüket. 
  • Gyanús zajt hallanak a házban és rendőrt kell hívni.
  • Szülők és tudni szeretnék merre jár gyermekük.
  • Beszélni is szeretnének vele, de nem vennének mobiltelefont emiatt.

Hosszas kutató-fejlesztő munka eredményeképpen  2015-ben sorozatgyártásba került az SeniGuard eszköz.

 

A diszpécser központban részben az Országos Mentőszolgálat diszpécserei részben a sürgősségi betegellátásban évtizedek óta dolgozó szakemberek fogadják a riasztásokat a nap 24 órájában.

 

A biztosítottak száma mára már meghaladta a 7.000 főt és számos önkormányzat, egyházi szervezet biztosítja az időskorúak szociális alapon történő házi jelzőrendszeres ellátását.

 

Az SOS Központ Kft. által alkalmazott XXI. századi technológiával gyártott eszközök és alkalmazott technika biztosítja a  emberek krízis helyzetének gyors és hatékony megoldását. 

 

Az SOS Központ az emberi élet minőségét, védelmét és biztonságát hivatott szolgálni egy korszerű segélyhívó eszközzel és a hozzá kapcsolódó távfelügyeleti szolgáltatással. A központ alapja a nap 24 órájában működő diszpécserszolgálat, ahol több évtizedes tapasztalattal rendelkező egészségügyi végzettségű munkatársak várják a bejelentéseket.

 

A rendszer kialakításánál a fejlesztők fontosnak tartották, hogy egy könnyen kezelhető, automatikus funkciókkal ellátott segélyhívó készülékhez egy magas színvonalú szakmai háttérmunka kapcsolódjon, ezzel biztosítva a gyors és hatékony segítségnyújtást a szolgáltatásunkat igénybe vevők részére.

 

Bővebb tájékoztató: https://www.soskozpont.hu/

 

Ugrás a navigációhoz