Gyöngyvirág nappali szolgálat

Fogyatékosok nappali ellátása

A Gyöngyvirág Nappali Szolgálat elsősorban a kerületben élő, középsúlyos, felnőtt értelmi sérült emberek számára létesült.
Hétfőtől péntekig naponta 7 és 17 óra között fogadjuk az ellátottakat. Az ellátás során napi kétszeri étkezést, reggelit és két fogásos meleg ebédet biztosítunk, és lehetőség van diétás étkezés igénybevételére is.


 Az intézmény gyönyörű, családi házas, kertes övezetben található. Az épülethez hatalmas, 2300 négyzetméteres kert tartozik, amely alkalmas különböző sporttevékenységekre, így nagyban segíti az egészséges életmódra való nevelést. Nagy forróságban két légkondicionált helyiségben találhatnak enyhülést ellátottaink.


Intézményünkben az értelmi sérült emberek fejlesztése, szinten tartása, gondozása folyik családias légkörben, színes programokkal, kézműves foglalkozásokkal, zenés foglalkozásokkal, kirándulásokkal. Felszerelt szövőszoba és tornaszoba áll ellátottaink rendelkezésére. Igyekszünk a sérültek életét teljesebbé, örömtelibbé tenni, megszépíteni hétköznapjaikat.


Az intézménybe azok az elsősorban kerületi, vagy budapesti, illetve Pest megyei lakosok kérhetik felvételüket, akiknek tankötelezettsége megszűnt és önkiszolgálásra képes vagy részben képes középsúlyos értelmi sérült személyek. A bekerülés módjáról és egyéb kérdésekben a Kapcsolat menüpontnál található elérhetőségeknél kérhetnek felvilágosítást.

Az intézményben étkezés és házi segítségnyújtás is igénybe vehető.

Elérhetőségeink

Budapest Főváros XVIII. kerület
Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
Egyesített Szociális Intézmény

Gyöngyvirág Nappali Szolgálat
Telephely: 1182 Budapest, Marosvásárhely utca 6-8.
Telefon/fax: +36 1 297-0057
E-mail: gyongyviragnappali@eszi18.hu

 

Ugrás a navigációhoz